Επόμενος σταθμός για τον Μπαράκ Ομπάμα είναι το Βερολίνο. Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναφερθεί στο ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ο γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στάσης του Βερολίνου.

Στις 19:00, ώρα Ελλάδος αναμένεται να φτάσει ο Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο. Η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους Φρανσουά Ολάντ, Τερέζα Μέι, Μαριάνο Ραχόι και Ματέο Ρέντσι οι οποίοι θα βρεθούν εκεί.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, τα γερμανικά μέσα εστίασαν στην αναφορά του για το ΝΑΤΟ και τη διαβεβαίωσή του ότι μετά την επανεκκλογή του Ντ. Τραμπ, θα αποτελέσει πυλώνα της ασφάλειας της Δύσης ανεξάρτητα με το ποιός κυβερνά τις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία, είναι προετοιμασμένοι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταφέρει το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ωστόσο ο γερμανικός τύπος αναφέρει ότι »ούτε η επίσκεψη Ομπάμα βοήθησε σε κάτι τον Αλ. Τσίπρα ας μην κανει τον κόπο να θέσει το θέμα για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, διότι έχει αποκλειστεί και το ίδιο θα ισχύσει και στο μέλλον.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να αλλάξει στάση σε σχέση με το ελληνικό χρέος καθώς θεωρούν ότι δεν είναι ελληνο-γερμανικό ζήτημα αλλά ένα θέμα το οποίο αποφασίζεται στα ευρωπαϊκά όργανα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Μοιράσου το άρθρο: