Διασώσεις εκατοντάδων μεταναστών ανοικτά της Ισπανίας και της Λιβύης (video)

Συνολικά 418 μετανάστες διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη διάρκεια τριών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα ανοικτά των ισπανικών ακτών από τις ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δημόσιος οργανισμός Salvamento maritimo. Ωστόσο, πέντε αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 200 διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το λιβυκό Πολεμικό Ναυτικό.

Στιβαγμένοι σε 15 πλεούμενα, 262 άνθρωποι διασώθηκαν στο στενό του Γιβραλτάρ και αποβιβάσθηκαν στα λιμάνια της Ταρίφα και της Μπαρμπάτε στην Ανδαλουσία. Είκοσι επτά άλλοι διασώθηκαν στη Μεσόγειο ανάμεσα στη νότια Ισπανία και το βόρειο Μαρόκο και 129 στα ανοικτά της νήσου Γκραν Κανάρια, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι διασώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν έξι ημέρες μετά την άφιξη στη Βαλένθια του πλοίου Aquarius που είχε διασώσει 629 μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών και στο οποίο η Ιταλία και η Μάλτα απαγόρευσαν την πρόσβαση στα λιμάνια τους.

Αν και ο αριθμός των μεταναστών, που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, έχει μειωθεί στο μισό από την αρχή της χρονιάς σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, έχει τριπλασιασθεί σε ό,τι αφορά την Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Περίπου 12.155 μετανάστες έχουν έτσι φθάσει στην Ισπανία από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 20η Ιουνίου. Κατά την περίοδο αυτή, 292 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας να φθάσουν στις ισπανικές ακτές. Συνολικά 960 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στο διάστημα αυτό στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος