Παροχή εξηγήσεων κλήθηκε να δώσει προς το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η πρέσβης της Ιταλίας στο Παρίσι.

Όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αιτία της έντασης αυτής, είναι οι δηλώσεις του αρχηγού των Πέντε Αστέρων και υπουργού εργασίας της κυβέρνησης Κόντε, Λουίτζι Ντι Μάιο, για το μεταναστευτικό και την στάση της Γαλλίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιταλικές αρχές έχουν διατυπώσει απαράδεκτα κι επιθετικά σχόλια» τόνισε μια γαλλική διπλωματική πηγή στο Reuters.

«Αν η Γαλλία δεν είχε τις αφρικανικές αποικίες, από τις οποίες στερεί πλούτο, θα ήταν η δέκατη πέμπτη διεθνής οικονομική δύναμη. Αλλά είναι από τις πρώτες, εξαιτίας των όσων κάνει στην Αφρική», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Γαλλία χρηματοδοτεί το δημόσιο χρέος της με τα χρήματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των αφρικανικών χωρών. Εξέφρασε την άποψη, μάλιστα, οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να παρέμβει επιβάλλοντας κυρώσεις.

Η γαλλική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι «οι φράσεις αυτές είναι απαράδεκτες και αβάσιμες» και ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που από τις ιταλικές αρχές προέρχονται απαράδεκτα και επιθετικά σχόλια».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Μοιράσου το άρθρο: