Σύμφωνα με πρόβλεψη του ΔΝΤ αναφέρει ρητά πως η Ιταλία αποτελεί έναν «από τους σημαντικότερους κινδύνους» για την παγκόσμια οικονομία. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεωρεί την πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ για την Ιταλία κατά 0,6%, έναντι του 1% που είχε προβλέψει τον Οκτώβριο, ενώ  με «έκδηλη «ανησυχία» οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης,  υπενθύμισαν τις ότι αναμένουν μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το Δεκέμβριο μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019.

«Στην πραγματικότητα είναι το ΔΝΤ  συνιστά απειλή για την διεθνή οικονομία, με  οικονομικές συνταγές που βασίζονται σε λανθασμένες προβλέψεις, λίγες επιτυχίες και πολλές καταστροφές», ανέφερε ο ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι .

Ακριβώς την ίδια δήλωσε είχε κάνει νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζιοβάνι Τρία.

Ο έτερος αντιπρόεδρος, Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι  δεν υπάρχει «καμιά επιστροφή» μετά την έγκριση του νέου προϋπολογισμού της χώρας.

«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που εμπιστεύτηκαν το ΔΝΤ  για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Πυρά κατά Γαλλίας για το Μεταναστευτικό

Στο μεταξύ, η πρέσβειρα της Ιταλίας στη Γαλλία κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας,  μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, που κατηγόρησε τη Γαλλία ότι «φτωχαίνει την Αφρική» κι επιδεινώνει τη μεταναστευτική κρίση., που κατηγόρησε τη Γαλλία ότι «φτωχαίνει την Αφρική» κι επιδεινώνει τη μεταναστευτική κρίση.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιταλικές αρχές έχουν διατυπώσει απαράδεκτα κι επιθετικά σχόλια» τόνισε μια γαλλική διπλωματική πηγή στο Reuters.

Σύμφωνα με τον Ντι Μάιο, «υπάρχουν δεκάδες αφρικανικές χώρες, όπου η Γαλλία εκτύπωσε ένα νόμισμα, το φράγκο των αποικιών, και με αυτό το νόμισμα χρηματοδοτεί το γαλλικό δημόσιο χρέος».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: