Απέτυχε να επανεκλεγεί επικεφαλής της κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ο Φόλκερ Κάουντερ. Ο αντίπαλός του, Ραλφ Μπρίνκχαους, σύμφωνα με πληροφορίες από την κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο., κέρδισε την αναμέτρηση με 125 ψήφους έναντι 112 του εκλεκτού της ηγεσίας της Ένωσης, ενώ καταγράφηκαν και δύο αποχές.

Ήδη τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «έκπληξη» (FAZ), για «σεισμό» στη Χριστιανική Ένωση (Focus), ακόμη και για «χαστούκι» στην Άγκελα Μέρκελ και στον Χορστ Ζεεχόφερ, οι οποίοι φαίνεται ότι πλήρωσαν την πρόσφατη ενδοκυβερνητική κρίση στην υπόθεση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

Οι δύο αρχηγοί πριν από την ψηφοφορία είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κάουντερ.

Νωρίτερα, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πρόσφατη ενδοκυβερνητική κρίση έχει προκαλέσει αρκετές αναταράξεις και στο εσωτερικό της κοινής Κ.Ο. του CDU και του CSU, ώστε να μην αποκλείεται ακόμη και να απειληθεί η επανεκλογή του κ. Κάουντερ.

Η τελευταία επανεκλογή του Κάουντερ μετά τις εκλογές του 2017 με 77% θεωρήθηκε ως σχετικά κακό αποτέλεσμα και αποδόθηκε στη διάθεση των βουλευτών να διαμαρτυρηθούν προς την ηγεσία τους για το δυσμενές αποτέλεσμα στις ομοσπονδιακές εκλογές.

«Είναι η ώρα της δημοκρατίας και στη δημοκρατία υπάρχουν και ήττες», δήλωσε η Καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: