Ως ταπεινωτικό για τα Σκόπια, χαρακτήρισε το κείμενο της συμφωνίας ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ στο διάγγελμά του, καθώς προβλέπει τροποποίηση του Συντάγματος.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Νίκος Φραγκόπουλος, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε στην αρχή του διαγγέλματός του, που ξεκίνησε γύρω στις 18:00, ότι η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς προβλέπει αλλαγή του Συντάγματος και με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς της χώρας.

Μετά το διάγγελμα του Ιβάνοφ η κυβέρνηση με ανακοίνωση της αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες» και τον καλεί να απομονωθεί στην πολιτική σκηνή.« Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της επειδή ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ στο διάγγελμά του απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην χώρα με τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες και συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος Ιβάνοφ «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της «μακεδονικής ταυτότητας».

«Ο Ιβάνοφ δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος. Αντί να παρεμποδίζει το μέλλον της χώρας και να ωθεί τη χώρα σε απομόνωση, είναι καλύτερα ο Ιβάνοφ να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή» τονίζει η κυβέρνηση και καταλήγει:«Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα. Με την συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται τη «μακεδονική» εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: ΠΓΔΜ: Διέκοψε ο Ιβάνοφ τη συνάντηση με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ (ανταπόκριση-video)

Μοιράσου το άρθρο: