Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα «απευθυνθεί στο Έθνος» απόψε στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος), γνωστοποίησε την Κυριακή το προεδρικό μέγαρο Ελιζέ, στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

Η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με εκπροσώπους ενδιάμεσων φορέων άρχισε το πρωί στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στη συζήτηση αυτή στρογγυλής τραπέζης, η οποία γίνεται πριν από το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου μετέχουν ο Μακρόν και 37 συνομιλητές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ και 12 μέλη της κυβέρνησης, οι επικεφαλής των βασικών συνδικάτων και της εργοδοσίας, όπως και οι πρόεδροι της Εθνοσυνέλευσης, της Γερουσίας και των ενώσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Αυτή τη σοβαρή ώρα για το Έθνος», ο πρόεδρος θα συμβουλευτεί «το σύνολο των πολιτικών, τοπικών, οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων για να ακούσει τη φωνή τους, τις προτάσεις τους και έχοντας ως στόχο να τις κινητοποιήσει για να δράσουν», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Πτώση σημείωσαν στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι μετοχές μεγάλων γαλλικών εταιριών από τους κλάδους ξενοδοχείων, μεταφορών και λιανικής πώλησης, ύστερα από ένα ακόμα σαββατοκύριακο βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα.

Η μετοχή της εταιρίας ξενοδοχείων Accor σημείωσε πτώση 0,7%, της εταιρίας διαχείρισης αεροδρομίων ADP υποχώρησε κατά 0,9% ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνταν οι αλυσίδες λιανικής πώλησης Carrefour, Casino και FNAC Darty.

Οι διαδηλώσεις έπληξαν και τα γαλλικά κρατικά ομόλογα, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών 10ετών ομολόγων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: