Ένα καλάσνικοφ, πιστόλια και φιάλες υγραερίου βρέθηκαν, σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, μέσα στο αυτοκίνητο που έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας, εσκεμμένα πάνω σε ένα αστυνομικό βαν που βρισκόταν εν κινήσει στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι. Το ΙΧ στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός του οχήματος είναι νεκρός, ενώ δεν τραυματίστηκαν πολίτες ή αστυνομικοί. Ο δράστης 31 χρόνων, βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015 και είχε φάκελο για συμμετοχή στο ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα.

Police operation underway on Champs Elysees Avenue
Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια «απόπειρα επίθεσης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός έχασε την ζωή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν «εκρηκτικά» εντός του οχήματος.
«Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.

Αυτή η επίθεση «δείχνει μία ακόμη φορά ότι το επίπεδο της απειλής στη Γαλλία είναι εξαιρετικά αυξημένο» συμπλήρωσε ο Κολόμπ κι ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015.
«Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων» επιβεβαίωσε ο υπουργός, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Σχετική είδηση:Γαλλία: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στα Ηλύσια Πεδία