Για προσπάθεια ανάμειξης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ προειδοποιεί ο Μάτις

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό να παρέμβει, η Ρωσία,  στο επικείμενο δημοψήφισμά για την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ  προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας  Τζίμ Μάτις , που έφτασε σήμερα στα Σκόπια για να στηρίξει το «ναι».

Ο Μάτις είναι ένας ακόμη Δυτικός αξιωματούχος που επισκέπτεται τα Σκόπια καλώντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατήγγειλε την «ρωσική εκστρατεία επιρροής», όπως την χαρακτήρισε, στα Σκόπια, όπου η Μόσχα προσπαθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στα Σκόπια, είπε «Κοιτάμε πώς θα αποφασίσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους, όχι ένα μέλλον που θα διαμορφώσει κάποιος άλλος», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Δεν θέλουμε να δούμε τη Ρωσία να κάνει εδώ αυτό που έχει προσπαθήσει να κάνει σε τόσες πολλές χώρες», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι τον ανησυχεί η παρέμβαση της Μόσχας καθώς «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι χρηματοδότησε πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την Λόρα Κούπερ, αρμόδια στο Πεντάγωνο για τη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη, η Μόσχα πληρώνει ψηφοφόρους για να απέχουν από το δημοψήφισμα και στηρίζει οικονομικά φιλορωσικές οργανώσεις.

Ο Τζιμ Μάτις πρόκειται να συναντηθεί, εκτός από την ομόλογό του της ΠΓΔΜ Λουντμίλα Σεκερίνσκα, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος