«Τομή» για την Ευρώπη και τη διαδικασία ενοποίησης της, χαρακτήρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, εκφράζοντας τη λύπη της για το Brexit. Η Μέρκελ έστειλε σαφές μήνυμα ότι μόνο «από κοινού θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις αξίες της Ευρώπης», καθώς και ότι η Ε.Ε. είναι αρκετά ισχυρή για να δώσει τις σωστές απαντήσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα υποβάθμισης του Brexit και ζήτησε να μην υπάρξει βιασύνη στην εξαγωγή συμπερασμάτων. «Τις συνέπειες θα τις δούμε το επόμενο διάστημα και θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο εμείς έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να μην βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα πράγμα το οποίο θα σήμαινε περαιτέρω διάσπαση της Ευρώπης. Θα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση», σημείωσε.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τη Δευτέρα στην Καγκελαρία, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου, όπου η Καγκελάριος θα αναλύσει τη θέση με την οποία θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Μοιράσου το άρθρο: