Συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες ενάντια στο χρόνο οι διασώστες που ερευνούν τα συντρίμμια  της οδογέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, για επιζώντες με τον αριθμό των αγνοούμενων να υπολογίζεται από 10 έως 20 ανθρώπους.

Πρόκειται για ανθρώπους που μπορεί να πέρασαν από τη γέφυρα και από τους οποίους δεν υπάρχουν νέα μετά την κατάρρευση, ο επίσημος προσωρινός απολογισμός της οποίας είναι 38 νεκροί και 15 τραυματίες.

«Οι έρευνες συνεχίζονται με τη διάλυση και την απομάκρυνση μεγάλων όγκων της οδογέφυρας που κατέρρευσε για να βρεθούν οι αγνοούμενοι», ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

«Υπάρχει κανείς εδώ; Υπάρχει κανείς εδώ;», ακούγεται να φωνάζει ένας πυροσβέστης μέσα σε μια κοιλότητα στη μέση ενός σωρού από πέτρες, μπετόν και σίδερα, στο βίντεο που ακολουθεί το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, περίπου χίλιοι άνθρωποι εξακολουθούν να εργάζονται στον τόπο της καταστροφής, ανάμεσα στους οποίους 350 πυροσβέστες.

Το σκηνικό όπου συνέβη η καταστροφή είναι συγκλονιστικό όπως φαίνεται στα πλάνα που καταγράφηκαν από drone.

Παρόλο που οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει, επίσημες κηδείες έχουν προγραμματισθεί για αύριο Σάββατο αργά το πρωί σε αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου της Γένοβας. Θα τελεσθεί λειτουργία παρουσία των κορυφαίων κρατικών αρχών.

Όμως σύμφωνα με τον Τύπο, πολλές οικογένειες έχουν επιλέξει να μην παραστούν σ’ αυτή την τελετή και να προχωρήσουν σε ιδιωτικές τελετές.

Ωστόσο πριν ακόμα αποδοθούν οι ευθύνες για τον άδικο θάνατο τόσων ανθρώπων, και ενώ ήδη διαφαίνονται διαφορές στις γραμμές των κυβερνητικών εταίρων οι φωτογραφίες από το ολονύκτιο γλέντι του αντιπροέδρου και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι στη Σικελία με εκατοντάδες στελέχη τοπικών οργανώσεων το ίδιο βράδυ με την ημέρα της τραγωδίας τουλάχιστον σοκάρουν και δίνουν αφορμή για σφοδρές αντιπαραθέσεις στην Ιταλία.

Η ιταλική κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα επισήμως τις διαδικασίες για την ανάκληση των αδειών που είχαν παραχωρηθεί στην εταιρεία Autostrade per l’Italia για τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων με διόδια, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, που προκάλεσε τον θάνατο 38 ανθρώπων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έστειλε σχετική επιστολή στην Autostrade, εταιρεία που υπάγεται στον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia, ο οποίος διαχειρίζεται τη λειτουργία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου A10, ο οποίος εκτείνεται από τη Γένοβα έως τα σύνορα με τη Γαλλία.

«Αυτή η τραγωδία μας υποχρεώνει να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα είναι αυστηρότερες σε σύγκριση με εκείνες που υιοθέτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις» σημείωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο: