Η αστυνομία της Κολωνίας κατέθεσε μήνυση κατά της βουλευτού της ακροδεξιάς, Μπέατριξ φον Στορτς, αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχολιάζοντας ότι όλα ξεκίνησαν από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της γερμανικής αστυνομίας, που κοινοποιήθηκε σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Αραβικά.

«Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα Αραβικά; Απευθύνεται στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;» ανέφερε η βουλευτής του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», (AfD), υπενθυμίζοντας τις σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθησαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία από μετανάστες.

Το Twitter και το Facebook απέσυραν το αμφιλεγόμενο αυτό μήνυμα από τους λογαριασμούς της φον Στορτς.

Στο πλευρό της βουλευτού που έκανε λόγο και για «το τέλος του κράτους δικαίου στη Γερμανία», έσπευσε ο συμπρόεδρος του AfD, Αλεξάντρ Γκαουλάντ, καλώντας τους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης «να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από την εν λόγω καταπίεση και να δημοσιεύσουν ξανά και ξανά τα διαγραμμένα σχόλια». Χαρακτήρισε μάλιστα,
«νόμο λογοκρισίας» τον συγκεκριμένο, που απαιτεί από τις κοινωνικές πλατφόρμες να μπλοκάρουν «λόγια και μηνύματα μίσους», μέσα σε 24 ώρες ή σε επτά ημέρες σε πολύπλοκες περιπτώσεις.

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επέκριναν τον γερμανικό νόμο επικαλούμενα και έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΑ), που αποφάνθηκε ότι ο συγκεκριμένος νόμος μπορεί να εμποδίσει την ελευθερία του λόγου.

Η AfD μπήκε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για πρώτη φορά πέρυσι με το 12,6% της εθνικής ψήφου της Γερμανίας μετά την εκστρατεία εναντίον της ανοικτής συνοριακής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ για τους σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, κυρίως από τη Συρία, που έχουν φτάσει στη Γερμανία από το 2015.

Πηγή:Bloomberg

Μοιράσου το άρθρο: