Τα θύματά του κατά συρροή δολοφόνου υπολογίζονται πλέον σε επτά. Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ομολόγησε τη δολοφονία γυναίκας από το Νεπάλ ή την Ινδία, αλλά και έναν διπλό φόνο, με θύμα μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), μετά την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για τον φόνο της Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος, ανακρινόμενος, φέρεται να ομολόγησε.

Σε ό,τι αφορά τη μία υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε. Υπέδειξε δε στην αστυνομία το σημείο, όπου εγκατέλειψε τη σορό της, και συγκεκριμένα ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της.

Τη διάπραξη του φόνου της Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές ο 35χρονος.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι αρχές για την εξιχνίαση τυχόν και άλλων δολοφονιών που διέπραξε ο 35χρονος που έχει ήδη ομολογήσει τις  δολοφονίες της Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα.

Το χρονικό

Η αρχή έγινε πριν από λίγες μέρες με την αποκάλυψη ότι ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς είχε δολοφονήσει 38χρονη από τις Φιλιππίνες και την 6χρονη κόρη της . Υστερα από έρευνες σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό πυροσβέστες βρήκαν το πτώμα της γυναίκας.

Έρευνες έγιναν και στη λίμνη Ξυλιάτου , καθώς ο στρατιωτικός είχε υποστηρίξει ότι εκεί πέταξε το πτώμα του παιδιού. Οι έρευνες στη λίμνη συνεχίζονται για την ανεύρευσή του, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Κατά τις έρευνες στο Μεταλλείο όμως οι αρχές εντόπισαν πτώμα δεύτερης γυναίκας.

Ακολούθησε η ομολογία του 35χρονου ότι είχε σκοτώσει μια ακόμη γυναίκα από τις Φιλιππίνες, 29 ετών.

Σήμερα ο στρατιωτικός με το διαδικτυακό ψευδώνυμο Ορέστης, υπέδειξε σημείο στο πεδίο βολής στην περιοχή Ορούντα, όπου πέρσι το καλοκαίρι είχε θάψει τη γυναίκα, από το Νεπάλ ή την Ινδία. Ξεκίνησαν έρευνες και οι αστυνομικοί εντόπισαν πτώμα σε κατάσταση σήψης.

Οι αποκαλύψεις για το εύρος της δράσης του δεν σταματούν εδώ. Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι το 2016 είχε δολοφονήσει μητέρα και την κόρης της από τη Ρουμανία.

Στην Κύπρο φτάνουν για να πάρουν μέρος στις έρευνες, ύστερα από αίτημα του αρχηγού της κυπριακής αστυνομίας , 5 εμπειρογνώμονες και ειδικοί από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στην ανάκριση ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σήμερα χωρίς δικηγόρο, ο οποίος αποσύρθηκε λέγοντας ότι δεν μπορεί να χαράξει γραμμή υπεράσπισης, όσο ο 35χρονος ψεύδεται.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ανταπόκριση: Μανώλης Καλατζής

Μοιράσου το άρθρο: