Αίσιο τέλος είχε η επτάωρη περιπέτεια των δύο 11χρονων αγοριών στην Κύπρο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας ανακοίνωσε ότι επέστρεψαν πλέον στις οικογένειές τους τα δύο παιδιά μετά τον εντοπισμό τους ενώ για ανάκριση οδηγήθηκε 35χρονος ύποπτος για την απαγωγή. Οι δύο εντεκάχρονοι, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, άφησαν τις τσάντες τους μέσα στην τάξη τους και έπαιζαν στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα. Με το πρώτο κουδούνι διαπιστώθηκε η εξαφάνιση τους.

Στην εξαφάνισή τους φέρεται ως εμπλεκόμενος να εμπλέκεται άνδρας, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά για να μεταφέρει βιβλία από το αυτοκίνητό του, προσποιούμενος ότι είναι «νέος δάσκαλος».

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσαν οι αρχές από την πρώτη στιγμή για τον εντοπισμό του απαγωγέα, ο οποίος περιγράφεται με μούσι και βάρους άνω των 100 κιλών, να φορά μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο και έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο και καπέλο τύπου μπερέ.

Για το γκρι αυτοκίνητο τύπου «σαλούν-sedan» που οδηγούσε ο δράστης, έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές και τα αεροδρόμια, ενώ «χτενίζεται» η περιοχή.

Συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, έλαβαν εντολή να συμμετάσχουν στην αναζήτηση των ανηλίκων και του απαγωγέα.

Για την υπόθεση των δύο 11χρονων στη Λάρνακα ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Κυριακής Δημοκρατίας είχε γράψει νωρίτερα στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης και Παιδείας για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους».

Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας πήγε αμέσως ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κώστας Χαμπιαούρης. Εκεί στήθηκαν δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: