Τα ηνία των σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία ανέλαβε και επισήμως ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα κονταροχτυπηθεί με τη Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις εκλογές του φθινοπώρου. Ποιος είναι όμως ο «Ρομπέν των Δασών» του SPD, όπως είναι το προσωνύμιο του;

Την προσπάθεια να εκθρονίσει την ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου αρχίζει επισήμως ο Μάρτιν Σουλτς.

Με ποσοστό 100% εξελέγη επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών και πήρε το χρίσμα για να διεκδικήσει την καγκελαρία, με την ελπίδα ότι η δυναμική που έχει στις δημοσκοπήσεις θα τον φέρει στην πρώτη θέση το Σεπτέμβριο.

«Το τρένο Σουλτς έρχεται»

Από τη στιγμή που άφησε το ευρωκοινοβούλιο για τη γερμανική πολιτική σκηνή, ο Μάρτιν Σουλτς έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα social media. Του έγραψαν τραγούδι, έχει τα δικά του hashtag και το πρόσωπό του εμφανίζεται σε αμέτρητες χιουμοριστικές εικόνες. Εμφανίζεται ως ο αντί-Τραμπ της Ευρώπης.

«Δεν είμαι ποπ σταρ αλλά πολιτικός» είπε στην Bild, έχοντας στόχο να μετατρέψει τη διαδικτυακή επιτυχία μεταξύ των νέων σε ψήφους.

«Φανταστείτε να γίνει ο Μακρόν πρόεδρος και ο Σουλτς καγκελάριος. Όλα μπορούν να αλλάξουν στην Ευρώπη!» είπε  Ζιγκμαρ Γκαμπριελ απερχόμενος ηγέτης του SPD και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Άφθαρτος μετά από τόσα χρόνια στις Βρυξέλλες, έχει σύνθημα την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης ο 61χρονος Σουλτς που υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τις πιο αδύναμες ομάδες. Γιος αστυνομικού και εγγονός μεταλλωρύχου, ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο τον σταμάτησε. Αντιμετώπισε προβλήματα με το αλκοόλ, άνοιξε βιβλιοπωλείο, έγινε δήμαρχος και μετά ευρωβουλευτής.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Bild δείχνει πιθανό τον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και την Αριστερά. Η πρώτη δοκιμασία για τον Σουλτς στην ηγεσία του κόμματός του έρχεται την επόμενη Κυριακή με τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ.

Πηγή ΕΡΤ, Επιμέλεια Π. Γκόνος

 

Μοιράσου το άρθρο: