Οι Γαλλίδες διαδηλώνουν κατά της μισθολογικής ανισότητας και της ενδοοικογενειακής βίας

Στη Γαλλία, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, φεμινιστικές οργανώσεις, σωματεία και συνδικάτα καλούν όλους τους υπαλλήλους να σταματήσουν τη δουλειά στις 3:40 μ.μ., καθώς από αυτή την ώρα και μετά, οι γυναίκες δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Με βασικό μότο “8 Μαρτίου, 3:40 ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους”, οι γυναίκες στη Γαλλία διαδηλώνουν κατά της μισθολογικής ανισότητας.

«Αντιπροσωπεύουμε το 52% του γαλλικού πληθυσμού. Ο μισθός μας είναι 26% χαμηλότερος από των ανδρών. Έτσι, από τις 3:40 και έπειτα, δουλεύουμε δωρεάν», εξηγούν οι διοργανώτριες, οι οποίες έχουν ζητήσει από τους συμμετέχοντες να φορέσουν ένα μοβ φουλάρι, που είναι και το χρώμα του φεμινιστικού κινήματος.

Στο Παρίσι, στη συλλογικότητα «8 Μαρτίου 15.40′» συμμετέχουν 37 οργανώσεις και συνδικάτα. Μαζί τους θα διαδηλώσουν φοιτητές, μαθητές γυμνασίων και οι νέοι για το κλίμα που βγαίνουν στους δρόμους για τέταρτη φορά μετά το κάλεσμα της 16χρονης μαθήτριας από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Οι σημερινές διαδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον αγώνα για την ισότητα στο χώρο εργασίας, αλλά και κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Στη Γαλλία, μια γυναίκα σκοτώνεται κάθε τρεις μέρες από τον σύντροφο ή τον πρώην σύντροφό της. Από την 1η Ιανουαρίου 2019, έχουν ήδη σκοτωθεί 30 γυναίκες. Πέρυσι, η Μαρλέν Σιαπά, υπουργός Ισότητας, ψήφισε ένα νόμο κατά της σεξουαλικής και σεξιστικής βίας. Από την έναρξη ισχύος του έχουν ήδη καταγραφεί 332 περιστατικά.

Αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου, τα “κίτρινα γιλέκα” θα ξανακατέβουν στους γαλλικούς δρόμους και θα αφιερώσουν τις διαδηλώσεις τους στα δικαιώματα των γυναικών.

ΠΗΓΗ: LeFigaro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος