Μόνο η Πορτογαλία βρίσκεται χαμηλότερα από την Πολωνία στον πανευρωπαϊκό δείκτη υπογεννητικότητας κι έτσι η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού ακόμη και με βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν κουνέλια, μεταξύ αυτών κι ένας «αφηγητής» που αποκαλύπτει το μυστικό για τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας: σωματική άσκηση, υγιεινή διατροφή και όλο και λιγότερο στρες.

Ένα ζευγάρι–άνδρας και γυναίκα–κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο βίντεο όπου απολαμβάνει ένα ρομαντικό πικ-νικ. Το μήνυμα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του σποτ, είναι ότι η ρομαντική ατμόσφαιρα βοηθάει την κατάσταση ενώ ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι κρασιού περνάει το μήνυμα ότι το αλκοόλ, αντίθετα, δεν βοηθάει.

Η φωνή που σπικάρει στο διαφημιστικό λέει: «Αν θέλετε κάποτε να γίνετε γονείς, ακολουθήστε το παράδειγμα των κουνελιών».
Αυτή είναι η τελευταία πρωτοβουλία της συντηρητικής κυβέρνησης της χώρας των 38 εκατομμυρίων κατοίκων ρωμαιοκαθολικών στην πλειονότητα, με στόχο να αντιμετωπίσει τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό γεννήσεων στην Πολωνία ήταν 1,32 παιδιά ανά γυναίκα το 2015.
To υψηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκά ανήκει στην Ιρλανδία, με 13,5 γεννήσεις ανά 1000 άτομα, ακολουθούν η Σουηδία και η Βρετανία με 11,8 γεννήσεις/1000, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις 8,6 γεννήσεις ανά 1.000 άτομα, κοντά στις άλλες χώρες του νότου της ευρωζώνης.

Το υπουργείο Υγείας της Πολωνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι προσπαθεί να ενθαρρύνει τους Πολωνούς στην αναπαραγωγική τους ηλικία, μεταξύ 18 και 45 ετών, να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής που θα βελτιώσει και την αναπαραγωγική τους υγεία.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Μοιράσου το άρθρο: