Η συμφωνία μεταξύ της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι και του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας για τη στήριξη μιας συντηρητικής κυβέρνησης μειοψηφίας αναμένεται να υπογραφεί αύριο Τετάρτη, έγραψε αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC Λόρα Κούνσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Πληροφορούμαι ότι η τελική διμερής συνάντηση για την υπογραφή μιας συμφωνίας DUP – Τόρις (Συντηρητικοί) αναμένεται να γίνει αύριο», επισήμανε η δημοσιογράφος.Χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις αναχώρησε η Βρετανή πρωθυπουργός από την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τις συνομιλίες που είχε με την επικεφαλής του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Αρλίν Φόστερ, σχετικά με μια συμφωνία για τη στήριξη της κυβέρνησής της.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Φόστερ αναφέρει πως οι συνομιλίες με την πρωθυπουργό πηγαίνουν καλά και ότι ελπίζει να ολοκληρωθούν επιτυχώς σύντομα.

Το BBC μετέδωσε πως δεν απομένουν θέματα που να εκκρεμούν στις συνομιλίες της πρωθυπουργού με το DUP και πως, καθ’ όσα γνωρίζει, η συμφωνία ανάμεσα στη Μέι και το βορειοϊρλανδικό κόμμα έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: