Την υποκρισία και τον κυνισμό κάποιων χωρών της G20 αναφορικά με την αντιμετώπιση των διακινητών προσφύγων και μεταναστών, κατήγγειλε o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει.

«Πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο για να σπάσει το οικονομικό μοντέλο της διακίνησης προσφύγων», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τουσκ, αναφερόμενος κυρίως στη μεταναστευτική οδό μέσω της Λιβύης που ασκεί μεγάλες πιέσεις στην Ιταλία και στο σύνολο της Ευρώπης.

«Γι΄αυτό τον λόγο θα προτείνω στους ηγέτες της G20 να εργαστούν για την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων από τον ΟΗΕ εις βάρος των διακινητών», πρόσθεσε ο Τουσκ, κάνοντας λόγο για «κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση μετακινήσεων».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εταίρους μας να είναι πιο ενεργοί, πιο θετικοί, λιγότερο κυνικοί και πιο αποφασιστικοί την ώρα της συνεργασίας στην κοινή μας μάχη κατά των διακινητών και κάθε είδους λαθρεμπορίου στη Λιβύη», κατέληξε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: