Εκατοντάδες είναι οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Πολλές από αυτές είναι δολοφονίες που συχνά παραμένουν ατιμώρητες. Αυτό ήταν το θέμα που απασχόλησε ευρωπαϊκό συνέδριο που έγινε στη Βιέννη με τίτλο: «Ατιμωρησία σε εγκλήματα κατά δημοσιογράφων: Μία πρόκληση για την ελευθεροτυπία». Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και από το πανεπιστήμιο της Βιέννης.

«Σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην Ευρώπη, οι δημοσιογράφοι απειλούνται, εκφοβίζονται, σκοτώνονται και τίποτα δεν συμβαίνει. Σε αυτό το συνέδριο επικεντρωνόμαστε στο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για αυτό και πως μπορούμε να το αλλάξουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος της Unesco, Γκάι Μπέργκερ.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε επιστημονική μελέτη από την ερευνητική ομάδα του τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Βιέννης, που επιβλέπει η Κατερίνα Σαρικάκη, πρόεδρος της ΕΡΤ 3.

Ένα από τα ενδιαφέροντα πορίσματα της μελέτης είναι ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους περισσότεροι δημοσιογράφοι από αυτούς που καταγράφουν οι διεθνείς οργανισμοί.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: