Ολοένα και νέες πληροφορίες έρχονται στην δημοσιότητα σε σχέση με την μυστηριώδη υπόθεση του 20χρονου μοντέλου από τη Βρετανία την οποία οι απαγωγείς της προσπάθησαν να «δημοπρατήσουν» στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο», για 255.000 ευρώ.

Η κοπέλα που ονομάζεται Chloe Ayling σύμφωνα με τις καταγγελίες της μετέβη στο Μιλάνο για επαγγελματική φωτογράφιση, όμως εκεί της επιτέθηκαν τρεις ή τέσσερις άνδρες, τη νάρκωσαν με κεταμίνη, την έδεσαν με χειροπέδες και τη μετέφεραν μέσα σε μία βαλίτσα, σε μια απομονωμένη περιοχή έξω από το Τορίνο, όπου έμεινε να τη φυλάει ένας εξ αυτών ο Λούκατς Χέρμπα, Πολωνικής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι απαγωγείς της αποπειράθηκαν να αρχικά να την «πουλήσουν» μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας για 255.000 ευρώ, έπειτα ζήτησαν λύτρα από τον ατζέντη της για να την απελευθερώσουν. Τελικά ο Χέρμπα την οδήγησε στο βρετανικό Προξενείο στο Μιλάνο όπου ο ίδιος συνελήφθη και ομολόγησε ότι είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Μαύρος Θάνατος, που δρα και μέσω dark web.

Ωστόσο υπάρχουν θολά σημεία στην ιστορία καθώς κάτοικοι του χωριού ανέφεραν ότι είδαν την κοπέλα στο χωριό μαζί με τον φερόμενο ως απαγωγέα της στην τοπική παμπ ή να έχουν βγει για ψώνια.

Ο δικηγόρος της κοπέλας απαντώντας ανέφερε ότι η 20χρονη έζησε έναν εφιάλτη και ότι η ιστορία της είναι αληθινή, πως πράγματι βγήκε για ψώνια με τον απαγωγέα της αλλά το έκανε δεχόμενη απειλές για τη ζωή της, αλλά και γιατί της είχε πει ότι σκοπεύει να την ελευθερώσει με κάποιο τρόπο. Επίσης, της είχαν πει ότι θα πωληθεί στη Μέση Ανατολή «για σεξ».

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες από τις ιταλικές αρχές, ο Χέρμπα είπε ότι είχε γίνει μέλος της οργάνωσης επειδή χρειαζόταν χρήματα για ιατρικές θεραπείες διότι ο ίδιος πάσχει από λευχαιμία.

Η Ayling κατέθεσε ότι τον είχε συναντήσει ξανά στο Παρίσι, όπου της είχε συστηθεί με άλλο όνομα, καθώς είχε μεσολαβήσει για μια άλλη επαγγελματική φωτογράφηση.

Σύμφωνα, με καταθέσεις τις οποίες επικαλείται το BBC όταν ο Χερμπα τη γνώρισε καλύτερα άλλαξε γνώμη σε σχέση με την «πώληση» της και αποφάσισε να τη βοηθήσει προτού προχωρήσει η συναλλαγή.

Τόσο οι ιταλικές όσο και οι βρετανικές αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, καθώς και έναν υπολογιστή και εξοπλισμό που κατάσχεσαν στο σπίτι του φερόμενου ως απαγωγέα στο West Midlands της Βρετανίας.

Πηγή ΕΡΤ, BBC

Μοιράσου το άρθρο: