Στην επιλογή να μην πάρει μέρος σε ουσιαστικές συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, οδηγήθηκε το Εργατικό Κόμμα, τουλάχιστον μέχρι αυτή να αποσύρει από το τραπέζι την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Εργατικού Κόμματος «no deal Brexit». Η δήλωση έγινε λίγο μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής ενάντια στην κυβέρνηση της Μέι.

«Σαφώς ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είναι έτοιμος να συναντήσει την πρωθυπουργό, αλλά αν αναφερόμαστε σε ουσιαστικές συνομιλίες για τον τρόπο επίλυσης της κρίσης του Brexit…τότε το σημείο έναρξης για αυτές πρέπει να είναι ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν αποτελεί επιλογή», τόνισε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Το εναλλακτικό σχέδιο των Εργατικών που βασίζεται σε μια τελωνειακή ένωση και μια ισχυρή συμφωνία ενιαίας αγοράς…αποτελεί τη βάση μιας εφαρμόσιμης εναλλακτικής λύσης και θα μπορούσε να έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και είναι η σωστή συμφωνία για τη χώρα… αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία θα την στηρίξουμε», είπε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετική είδηση: Δεν πέρασε η πρόταση μομφής κατά της Μέι-Τα σενάρια της επόμενης ημέρας (video)

Μοιράσου το άρθρο: