Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες-μετανάστες έχουν εντοπιστεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Frontex.

Την ίδια ώρα τον Αύγουστο σημειώθηκε το πέμπτο συνεχόμενο μηνιαίο ρεκόρ, όταν 156.000 άτομα πέρασαν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων που εντοπίζονται στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία έχουν ήδη καταμετρηθεί κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα από την Τουρκία λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Τα ελληνικά νησιά είχαν και πάλι το μεγαλύτερο αριθμό ανιχνεύσεων ατόμων τον Αύγουστο, καθώς οι πρόσφυγες έφτασαν τους 88.000. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που έφτασαν από την Τουρκία ήταν Σύροι.

«Τα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να είναι κάτω από έντονη μεταναστευτική πίεση», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι. Ο ίδιος προσέθεσε ότι την περασμένη εβδομάδα ο οργανισμός προσέφερε επιπλέον προσωπικό για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την καταγραφή των νέων αφίξεων σε Λέσβο και Κω.

Ένας μεγάλος αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα συνεχίζουν το δρόμο τους προς την Ουγγαρία, όπου ο αριθμός των ανιχνεύσεων ατόμων στα σύνορα με τη Σερβία ξεπέρασε τις 52.000 τον Αύγουστο, ανεβάζοντας το νούμερο για αυτή τη χρονιά σε περισσότερους από 155.000.

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Οξύνεται η προσφυγική κρίση μετά το αδιέξοδο στις Βρυξέλλες (vid)

Μοιράσου το άρθρο: