Συνεχίζονται στην Γερμανία οι αντιδράσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση, οι οποίες αφορούν τόσο την αρχική προσέγγιση για υποδοχή των προσφύγων όσο και την χθεσινή απόφαση για προσωρινή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων.

Οι Πράσινοι ζήτησαν τη Δευτέρα από την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να ενημερώσει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την στρατηγική της κυβέρνησης της, καθώς, όπως επισημαίνουν, η αναστολή της ισχύος της Συνθήκης Σένγκεν συνιστά σοβαρή αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής της χώρας.

Την ίδια ώρα, στέλεχος της ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) δηλώνει στο περιοδικό Focus ότι η κ.Μέρκελ βρίσκεται αυτή τη στιγμή «ανάμεσα στο Νόμπελ Ειρήνης και στο κομματικό πρόβλημα».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία σήμερα τόνισε ότι η προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων προβλέπεται από την ίδια την Συνθήκη Σένγκεν και υποστήριξε ότι δεν συνιστά κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες, αλλά προσπάθεια αποκατάστασης συντεταγμένης διαδικασίας εισόδου στη χώρα, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε κατάλογο με επαγγελματικές ειδικότητες που χρειάζεται η Γερμανία.

Πρόκειται κυρίως για ειδικευμένους σε τεχνικούς κλάδους, όπως στην μεταλλουργία, την οικοδομή, τις κατασκευές από μπετόν και ατσάλι, τον προγραμματισμό Η/Υ, την δημιουργία λογισμικού, για ορθοπεδικούς και φυσιοθεραπευτές και για τεχνικούς στα βοηθήματα ακοής.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ ανακοίνωσε ότι το παλιό αεροδρόμιο Τέμπελχοφ, το οποίο κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου χρησιμοποιήθηκε για τον από αέρος ανεφοδιασμό του Δυτικού τομέα της πόλης και έκλεισε το 2008 για να αποδοθεί στους Βερολινέζους ως τόπος αναψυχής, θα φιλοξενήσει περίπου 800 πρόσφυγες ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Μοιράσου το άρθρο: