Πέθανε σε ηλικία 86 χρόνων ο Γαλλο-Αμερικανός διανοούμενος και διακεκριμένος ιστορικός Στάνλεϊ Χόφμαν, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στο οποίο ο ίδιος δίδασκε για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο Στάνλεϊ Χόφμαν πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, όπου διέμενε, σύμφωνα με τη σύζυγό του, την οποία επικαλείται η εφημερίδα New York Times. Ο Χόφμαν υπήρξε μαθητής του Γάλλου φιλοσόφου Ρεϊμόν Αρόν και αφιέρωσε την ακαδημαϊκή ζωή του μελετώντας τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο χώρο των γραμμάτων, τις διανόησης και των πολιτικών αναλύσεων, ο Χόφμαν έγραψε περίπου 20 βιβλία, κερδίζοντας τν τίτλο του «ειδικού» στις ΗΠΑ για θέματα σχετικά με τη Γαλλία και την ευρωπαϊκή ιστορία. Το 1969 δημιούργησε την έδρα του «ευρωπαϊκού κέντρου μελετών» στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Του οποίου διετέλεσε πρόεδρος μέχρι το 1995.

Ο Χόφμαν (εβραϊκής καταγωγής) γεννήθηκε στη Βιέννη, το 1928. Πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στη Γαλλία και σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) στο Παρίσι. Στη συνέχεια μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου δίδαξε για περισσότερα από 50 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: