Απεργία ξεκίνησαν σήμερα (Πέμπτη 7/12) οι μυστικοί πράκτορες της Σλοβενίας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις. Η σχετική πληροφορία έγινε γνωστή από τα Μέσα Ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας.

Η εφημερίδα Dnevnik αναφέρει ότι, περίπου 300 πράκτορες της Σλοβενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (Sova)-που επισήμως δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν- εκπληρώνουν μόνο τα βασικά τους καθήκοντα για να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τους χαμηλούς μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία λαμβάνουν 750 με 1.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή λιγότερα από τον μέσο μισθό της Σλοβενίας που φτάνει τα 1.047 ευρώ, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Pop TV.

«Εκτελούνται χωρίς προβλήματα όλα τα κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια και τα άλλα συμφέροντα του κράτους καθήκοντα των πρακτόρων», ανέφερε η κυβέρνηση ενώ επιβεβαίωσε την κήρυξη της απεργίας.

Παράλληλα με την απεργία των μυστικών πρακτόρων, τα συνδικάτα του δημοσίου και οι οργανώσεις των συνταξιούχων στη Σλοβενία εντείνουν τις διεκδικήσεις τους για αύξηση μισθών και συντάξεων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: