Μοιάζει με ένα συνηθισμένο ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης για ένα τεχνολογικό ινστιτούτο και την πρόοδο της επιστήμης στη Ρωσία. Ώσπου λίγο πριν το δεύτερο λεπτό εμφανίζεται μια γυναίκα για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Είναι η Κατερίνα Τικόνοβα, διευθύντρια του ινστιτούτου και μικρότερη κόρη, όπως λέγεται με μεγάλη βεβαιότητα, του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέχρι τώρα η 33χρονη Κατερίνα Τικόνοβα ήταν γνωστή από συμμετοχές σε διαγωνισμούς χορού και από το γάμο της με Ρώσο επενδυτή, που είχε χρηματοδοτηθεί από τα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ αυτές τις πληροφορίες ούτε την ταυτότητά της. Στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης θεωρείται ταμπού η αναφορά στην προσωπική ζωή του Προέδρου και ο ίδιος αν και έχει αναφερθεί στην οικογένειά του, έχει πει ότι δεν θέλει να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους. Η μεγαλύτερη κόρη είναι ενδοκρινολόγος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, η εμφάνιση της Κατερίνα Τικόνοβα δεν είναι τυχαία. Έρχεται τη στιγμή που η δημοφιλία του Πούτιν πέφτει λόγω των επίπονων μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και ίσως σηματοδοτεί νέο πιο ενεργό ρόλο για τη νεαρή επιστήμονα στη δημόσια ζωή της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Παντελής Γκόνος

Μοιράσου το άρθρο: