Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δημοφιλούς αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster, η «λέξη της χρονιάς» για το έτος 2018, που φεύγει, είναι η λέξη «δικαιοσύνη». Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί, αφού πρώτα μελέτησαν τη λίστα με τις επικρατέστερες αναζητήσεις λέξεων των χρηστών στη διαδικτυακή εκδοχή του λεξικού για εφέτος.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε η Μέγκαν Λάνγκι, εκπρόσωπος του ιστοτόπου του λεξικού Merriam-Webster, οι χρήστες αναζήτησαν το 2018 τη σημασία της λέξης «justice» σε ποσοστό κατά 74% υψηλότερο σε σύγκριση με το 2017.  Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η λέξη χρησιμοποιείται σε σύνθετους νομικούς όρους, όπως στη φράση «obstruction of justice» («παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης»), η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στο διαδίκτυο, ύστερα από την ανάρτηση στο Twitter του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία έγραφε ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, θα έπρεπε να σταματήσει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Οι λέξεις «εθνικισμός», «πανσεξουαλικός» και «πολικός αστέρας» ήταν ανάμεσα σε εκείνες που αναζήτησαν συχνότερα οι χρήστες του Merriam-Webster στο διαδίκτυο για το 2018.

Το επίθετο «τοξικός» ανακηρύχθηκε ως η λέξη της χρονιάς  (2018) σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης. Αντίστοιχα, από τον ιστότοπο Dictionary.com επιλέχθηκε η λέξη»παραπληροφόρηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: CC Chris Potter 2.0

Μοιράσου το άρθρο: