Μετά από πέντε χρόνια ομηρίας από τους Ταλιμπάν απελευθερώθηκαν ένας Καναδός ακτιβιστής, η Αμερικανίδα σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά. «Βίασαν τη γυναίκα μου και σκότωσαν την κόρη μου», ήταν τα πρώτα του λόγια όταν εγκατέλειψε το Πακιστάν.

Πέντε χρόνια μετά την αιχμαλωσία τους από το εξτρεμιστικό παρακλάδι των Ταλιμπάν, το δίκτυο Χακάνι, ο Καναδός Τζόσουα Μπόιλ η Αμερικανίδα σύζυγός του Κάθλιν Κόλμαν και τα τρία παιδιά τους είναι ελεύθεροι. Στο αεροδρόμιο του Τορόντο τους πολιορκούν οι δημοσιογράφοι και ο Μπόιλ τους πληροφορεί πως ένα από τα παιδιά του τραυματίστηκε μετά την επιχείρηση του πακιστανικού στρατού για την απελευθέρωσή τους και αυτό καθυστέρησε την επιστροφή τους.

Ξεδιπλώνοντας την ουσία της περιπέτειάς του ο Μπόιλ καταγγέλλει τρομερές πράξεις των απαγωγέων.

Η απελευθέρωση της οικογένειας έγινε δυνατή την περασμένη Παρασκευή από Πακιστανούς στρατιώτες χάρη σε πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών. Γεγονός για το οποίο ευχαρίστησε την Ουάσιγκτον ο ίδιος ο Καναδός πρόεδρος Τριντό. Τα χαμόγελα περισσεύουν για τους γονείς του Μπόιλ στο Οντάριο που αν και δεν ενέκριναν το ταξίδι στο Αφγανιστάν αναγνωρίζουν τη δύναμη του παιδιού τους.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπόρου
Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: