Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών πραγματοποίησε η ακτοφυλακή της Λιβύης, με αποτέλεσμα τη διάσωση τουλάχιστον 278 μεταναστών, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Μία από τις δύο επιχειρήσεις διάσωσης έγινε στα ανοιχτά της πόλης Σαμπράθα, 70χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, στην οποία διασώθηκαν 150 μετανάστες.

«Δύο γυναίκες και τέσσερα νεαρά παιδιά επέβαιναν στην λέμβο που εντοπίστηκε 7 ναυτικά μίλα ανοιχτά της Σαμπράθα», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης Αγιούμπ Κασίμ

Τα συνήθη σημεία αναχώρησης μεταναστών με προορισμό την Ευρώπη, είναι οι παράκτιες πόλεις στα δυτικά της Τρίπολης, Ζαγουίγια, Σαμπράθα και Ζουγουάρα.

Δυτικότερα, στα ανοιχτά της πόλης Ζαγουίγια, οι αρχές διέσωσαν ακόμη 128 ανθρώπους, ανάμεσά τους 14 γυναίκες, περίπου 14 ναυτικά μίλια από την μικρή πόλη αλ Μάγια.

Οι περισσότεροι μετανάστες είχαν προέλευση από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν και ένας από το Μπαγκλαντές και δύο από την Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), 111.514 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο διασχίζοντας τη Μεσόγειο και περίπου 2.360 έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

Φωτο αρχείου

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

 

Μοιράσου το άρθρο: