Συνέβη στην Ταϊβάν όπου το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι οδοντίατρος, 41 χρόνων, πρέπει  να καταβάλει στη μητέρα του 22,23 εκατομμύρια ταϊβανέζικα δολάρια (626.000 αμερικανικά δολάρια) ως αποζημίωση για τα χρήματα που ξόδεψε εκείνη για να τον αναθρέψει.

Οι δικαστές έκριναν  ότι ο άνδρας αυτός θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του συμβολαίου που είχε υπογράψει με τη μητέρα του πριν 20 χρόνια, βάσει των οποίων δεσμευόταν να την αποζημιώσει.

Η ενάγουσα, επίσης οδοντίατρος με δικό της ιατρείο, ανέθρεψε μόνη της τα δύο της παιδιά, αφού πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της το 1990.

Η γυναίκα εκτιμώντας ότι κανένας δεν θα τη φροντίσει στα γεράματά της,  υπέγραψε με τους γιους της, όταν αυτοί έγιναν 20 ετών, ένα συμβόλαιο το οποίο προέβλεπε ότι θα έπρεπε να της καταβάλουν το 60% των καθαρών εσόδων τους από το οδοντιατρείο, έως το ποσό των 25 εκατομμυρίων ταϊβανέζικων δολαρίων.

Πριν οκτώ χρόνια η γυναίκα προσέφυγε στα δικαστήρια γιατί οι γιοι της δεν τηρούσαν τους όρους του συμβολαίου που είχαν υπογράψει. Τελικά ο μεγαλύτερος γιος δέχθηκε να της καταβάλει πέντε εκατομμύρια ταϊβανέζικα δολάρια.

Ο μικρότερος γιος της όμως επέμενε ότι το συμβόλαιο αυτό αντίκειται στο έθιμο που θέλει να μην αποτιμάται με οικονομικούς όρους η εκπαίδευση που παρέχεται σε ένα παιδί από τους γονείς του. Κατώτερα δικαστήρια τον είχαν δικαιώσει, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η μητέρα του έχει δίκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το άρθρο: