Χάρη σε μια πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και την προώθηση της ισότητας των φύλων, Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες τοποθετήθηκαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Σε μία από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της πόλης οι φιγούρες είναι πλέον γυναίκες με φόρεμα και θα βρίσκονται σε δέκα φωτεινούς σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών, για τη δοκιμαστική περίοδο των 12 μηνών.

Εκ μέρους της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Η Επιτροπή για τη Μελβούρνη», η Μάρτιν Λετς ανέφερε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC: «Η ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία… είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων και η μείωση των ασυνείδητων προκαταλήψεων μέσω της αλλαγής της εικονογραφίας που βλέπουμε κάθε μέρα».

Η ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία ανακοινώθηκε, χθες, Τετάρτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ανάμεσα τους κα αυτή του δημάρχου, Ρόμπερτ Ντόιλ, ο οποίος αμφισβήτησε την αξία της πρωτοβουλίας. «Δυστυχώς, νομίζω ότι αυτού του είδους οι δαπανηρές δοκιμές είναι πιο πιθανό να φέρουν χλευασμό παρά τη στήριξη αυτού του πολύ σημαντικού θέματος», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Η ομάδα «Η Επιτροπή για τη Μελβούρνη» επιμένει ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Από τη μεριά της, η υπουργός Γυναικών της πολιτείας Βικτόρια, Φιόνα Ρίτσαρντσον, στήριξε πλήρως την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σεξισμού. «Είναι πολύ μικρές φιγούρες αλλά έχουν συμβολική σημασία, δείχνουν ότι οι γυναίκες (δεν) αποκλείονται από το δημόσιο χώρο», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: