Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση νέων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό προέκυψε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, με αφορμή την τελευταία δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ.

«Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο η Κίνα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει τις προκλήσεις της και να επιστρέψει στο μονοπάτι της αποπυρηνικοποίησης» ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, προειδοποίησε ότι πρόκειται να επιβληθούν «σημαντικές κυρώσεις» στη Βόρεια Κορέα. «Μόλις μίλησα στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας όσον αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας. Επιπρόσθετες σημαντικές κυρώσεις θα επιβληθούν στη Βόρεια Κορέα σήμερα. Αυτήν την κατάσταση θα τη διευθετήσουμε!», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κίνας επανέλαβε ότι απαρέγκλιτος στόχος του Πεκίνου είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, η διατήρηση του διεθνούς καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών και η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο Σι είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η Κίνα θέλει να διατηρήσει την επικοινωνία της με την Ουάσινγκτον και όλες τις άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές και από κοινού να πιέσουν για μια ειρηνική διευθέτηση του θέματος, μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Μοιράσου το άρθρο: