Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 20 χλμ. νοτιοανατολικά του Χάμνερ Σπρινγκς και 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία σήμερα στις 13:02 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το Geonet, τη γεωφυσική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών, ενώ σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας, ο ισχυρός σεισμός μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι και κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής ακτής του Νότιου Νησιού θα πρέπει να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Ουέλινγκτον και το Ντάνεντιν. Μάλιστα, στο Ουέλινγκτον ακούστηκαν σειρήνες ενώ κάτοικοι έχουν βγει κλαίγοντας στους δρόμους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της νεοζηλανδικής εφημερίδας New Zealand Herald. Επίσης, όπως αναφέρει η New Zealand Herald, κατοικίες στο Τσέβιοτ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σημειώνεται ότι το 2011 στην πόλη Κράιστσερτς είχε σημειωθεί και πάλι ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,3 βαθμών, όπου έχασαν τη ζωή τους 185 άνθρωποι και είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: