Έκκληση για τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου ώστε να μπορέσουν να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι που βρίσκονται στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τον Συριακό στρατό, απευθύνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του ανατολικού Χαλεπιού.

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλει τη Συριακή Κυβέρνηση για τις συλλήψεις εκατοντάδων ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι.

Πηγή από τον Συριακό στρατό  διέψευσε ότι έχουν γίνει συλλήψεις, και διευκρίνισε ότι οι πολίτες που δεν έχουν ταυτότητα τοποθετούνται σε «ειδικό μέρος» σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι άμαχοι.

Εξήγησε δε, ότι αυτό συμβαίνει καθώς μαζί με τους αμάχους εγκαταλείπουν την πόλη και αντάρτες.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση κρατά και ανακρίνει εκτοπισμένους που έχουν καταφύγει στις βορειοανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού που έχουν περιέλθει στον έλεγχο του στρατού.

Κάποιοι νεαροί άνδρες ενδέχεται να αναγκαστούν να ενταχθούν στον συριακό στρατό, ενώ άλλοι ερευνώνται, πρόσθεσε.

Σχεδόν 300 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις 15 Νοεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: