Μέρκελ: Απειλή για την παγκόσμια ειρήνη η Πιονγιάνγκ

Την υποστήριξή της προς τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν επιβεβαίωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας πως η πίεση στη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να διατηρηθεί και οι κυρώσεις θα πρέπει να αυξηθούν.

«Από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά μια σημαντική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνομιλίας της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας Μουν Τζάε-Ιν.

«Το βορειοκορεάτικο καθεστώς συνεχίζει την πυρηνική πολιτική και τη δοκιμή πυραύλων, η οποία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Επομένως, είναι σημαντικό τώρα να εξετάσουμε πώς η πίεση και η διατήρηση και επιβολή κυρώσεων μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω. Αυτή είναι η επιθυμία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

«Η Γερμανία γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τι σημαίνει η διαίρεση μιας χώρας. Και τι είδους χαρά προκύπτει από την ένωση», πρόσθεσε.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό του κορεάτικου πληθυσμού και ιδιαιτέρως όταν πρόκειται να δείξουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε κατά του προγράμματος των πυραύλων και των πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας και ότι αγωνιζόμαστε μαζί για την ειρήνη», δήλωσε η Μέρκελ.

Λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20, η Άγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον Μουν Τζάε-Ιν κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία.

«Μας ενώνει το ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση, τη συνύπαρξη των λαών, όταν αυτό γίνεται βασισμένο σε αξίες, καθώς και το ότι μια τέτοιου είδους παγκόσμια τάξη αποτελεί πρότυπο, το οποίο ακολουθεί και η ομάδα των G20», δήλωσε η καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος