Μήνυμα στο Ιράν η παραδοχή του Ισραήλ για επιδρομή στη Συρία

Μήνυμα στο Ιράν ότι δεν θα του επιτρέψει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο έστειλε το Ισραήλ  με το πλήγμα που εξαπέλυσε το 2007 στις εγκαταστάσεις στις οποίες υποπτευόταν ότι κατασκευαζόταν μυστικά ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στη γειτονική του Συρία. Τη δήλωση έκανε α ο Ισραηλινός υπουργός που είναι αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

“Η επιχείρηση και η επιτυχία της κατέστησαν σαφές ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ να βρεθούν στα χέρια αυτών που απειλούν την ύπαρξή του πυρηνικά όπλα –στη Συρία τότε και στο Ιράν σήμερα”, δηλώνει ο υπουργός Υπηρεσιών Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ στο Twitter μετά την επίσημη παραδοχή από το Ισραήλ για πρώτη φορά ότι αυτό εξαπέλυσε την αεροπορική επιδρομή στις εγκαταστάσεις Αλ Κίμπαρ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας.

“Η δύναμη του στρατού μας, της αεροπορίας μας και των υπηρεσιών πληροφοριών μας ενισχύθηκε πάρα πολύ σε σχέση με το 2007. Προς το συμφέρον όλων στη Μέση Ανατολή είναι να λάβουν υπόψη τους αυτήν την εξίσωση”, προειδοποίησε παράλληλα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν, σημειώνοντας και αυτός ότι με την παραδοχή του το Ισραήλ ότι αυτό επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις στη Συρία το 2007 στέλνει πρωτίστως ένα μήνυμα σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η παραδοχή αυτή συμπίπτει με τον πολλαπλασιασμό των προειδοποιήσεων από μέρους του Ισραήλ εναντίον της ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην εμπόλεμη Συρία, καθώς και με την απαίτησή του να τροποποιηθεί ή να ακυρωθεί η συμφωνία που συνήφθη το 2015 ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος