Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, 12, σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά μικρότερα των δέκα ετών, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που κατέστρεψε δύο κτίρια σε συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά. Aυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως ανέσυρε νεκρούς από τα συντρίμμια, ανάμεσά τους και παιδιά της ίδιας οικογένειας.

Η επιδρομή είχε στόχο τη συνοικία Φατζ Ατάν, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Όταν έπεσε ο πύραυλος ένα από τα κτίρια κατέρρευσε αμέσως, προκαλώντας την κατάρρευση και του δεύτερου, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο είπε πως και τα δύο τριώροφα κτίρια καταστράφηκαν πλήρως.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Massira, που ανήκει στους αντάρτες Χούτι υπό τον έλεγχο των οποίων τελεί η πρωτεύουσα, ανέφερε από την πλευρά του πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή την οποία, όπως ανέφερε, πραγματοποίησαν αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού, του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία.

Στον πόλεμο στην Υεμένη αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που υποστηρίζεται από έναν αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία, με τους αντάρτες Χούτι, που έχουν συμμαχήσει με υποστηρικτές του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις αεροπορικές επιδρομές του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού σε ξενοδοχείο στη Σαναά που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, καθώς και για άλλα δύο πλήγματα που είχαν θύματα αμάχους.

Από τον Μάρτιο του 2015, ο πόλεμος έχει οδηγήσει στον θάνατο 8.400 ανθρώπων και στον τραυματισμό 48.000 άλλων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Επιπλέον, επιδημία χολέρας έχει προκαλέσει περίπου 2.000 θανάτους και πολλές περιοχές της χώρας που βρίσκεται και στα όρια του λιμού.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Τουλάχιστον 30 νεκροί από αεροπορική επίθεση στην Υεμένη

Μοιράσου το άρθρο: