Την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ και άλλων δέκα,  ζήτησε  πάλι η ομοσπονδιακή αστυνομία  από τον γενικό εισαγγελέα. Κατηγορίες σε βάρος και της κόρης του προέδρου, για διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και σύσταση και συμμορία.

Εναπόκειται πλέον στην εισαγγελία να αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου, εάν θα ζητήσει πιο εμπεριστατωμένη έρευνα, ή εάν θα θεωρήσει την υπόθεση λήξασα και θα τη βάλει στο αρχείο.

Βάσει του Συντάγματος της Βραζιλίας, είναι προϋπόθεση να δοθεί έγκριση από το Κογκρέσο προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο να μπορέσει να διενεργήσει έρευνα και κατόπιν δυνητικά να ασκήσει δίωξη εναντίον ενός αρχηγού του Κράτους.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ζήτησε να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των προσώπων τα οποία αφορά η έρευνα για την υπόθεση, καθώς επίσης και να συλληφθούν προληπτικά τέσσερα εξ αυτών.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Τέμερ αποκαλύφθηκαν ενώ απομένουν χονδρικά δύο εβδομάδες ώσπου να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία. Σε αυτόν θα αναμετρηθούν ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου, το μεγάλο φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις, και ο κεντροαριστερός υποψήφιος Φερνάντου Αντάτζι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,Reuters

Μοιράσου το άρθρο: