Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας βομβάρδισε από λάθος καταυλισμό προσφύγων στο Μαϊντουγκούρι, αφήνοντας πίσω του 52 νεκρούς και περισσότερους από 200 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν πολλά παιδιά και τουλάχιστον έξι υπάλληλοι της οργάνωσης του Ερυθρού Σταυρού.

Ανάμεσά στους τραυματίες είναι και υπάλληλοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων, τόσο του Ερυθρού Σταυρού όσο και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που τις είχαν ανάγκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών της Νιγηρίας, στόχος ήταν στρατόπεδο της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Ο πιλότος βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό για άγνωστη ακόμη αιτία.

Το τραγικό αυτό συμβάν έλαβε χώρα μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης Μαϊντουγκούρι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα. Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε και επισήμως με δήλωσή της στο διαδίκτυο η Μπόκο Χαράμ.

Ως εκ τούτου, ο βομβαρδισμός αφορούσε τα αντίποινα της νιγηριανής κυβέρνησης απέναντι στην Μπόκο Χαράμ.

Μοιράσου το άρθρο: