Τρεις ημέρες πριν φύγει ο χρόνος και στην ειδησεογραφία κυριαρχούν δύο πολύνεκρες πυρκαγιές σε κτίρια στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και το Μουμπάι της Ινδίας.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, συνολικά και στα δύο περιστατικά.

Στη συνοικία του Μπρονξ, η πυρκαγιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο πολυόροφου κτιρίου και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στους ψηλότερους ορόφους, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας. Χρειάστηκε να επέμβουν 160 πυροσβέστες για να την θέσουν υπό έλεγχο. Η αστική αυτή πυρκαγιά αποτελεί τη φονικότερη που συνέβη στη Νέα Υόρκη εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια.

Παρόμοια τραγωδία σημειώθηκε και στην Ινδία όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 13 τραυματίστηκαν και περίπου 50 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εστιατόριο κτιρίου στο Μουμπάι. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω και της ξύλινης οροφής με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την ώρα που πελάτες και εργαζόμενοι προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Τα περισσότερα θύματα πάντως έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: