Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βιετνάμ από το πέρασμα του τυφώνα Ντάμφρεϊ, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Η Επιτροπή για την Πρόληψη Καταστροφών ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 49 νεκροί και 19 άνθρωποι αγνοούνται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σχεδόν 2.000 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ περισσότερες από 80.000 έχουν υποστεί ζημιές. Συνολικά περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ξένων τουριστών έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.

Ο τυφώνας Ντάμφρεϊ, το 12ο ακραίο καιρικό φαινόμενο που πλήττει το Βιετνάμ εφέτος, έφθασε στη χώρα το Σάββατο, συνοδευόμενος από ανέμους 90-130 χιλιομέτρων την ώρα, ξεριζώνοντας δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης. Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον τυφώνα τον χειρότερο που έχει πλήξει τη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σφυροκοπούν την παράκτια ζώνη και οι πλημμύρες έκοψαν στη μέση έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της χώρας, καθώς τα νερά κάλυψαν 30 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου αυτού.

Το βαρύτερο πλήγμα υπέστη η περιοχή γύρω από την πόλη Νια Τραν, 500 χλμ. νότια της παράκτιας πόλης Ντανάι, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος της APEC εντός της εβδομάδας με τη συμμετοχή του Ρώσου, του Κίνέζου και του Αμερικανού προέδρου.

Κοντά στη Ντανάι και η ιστορική πόλη Χόι Αν, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της Unesco, είναι κάτω από το νερό και οι τουρίστες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα ξενοδοχεία τους με βάρκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Reuters, AFP

Σχετική είδηση: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ντάμφρεϊ στο Βιετνάμ (video)

Μοιράσου το άρθρο: