Τα γέλια που ακούστηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την ώρα της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι μια ένδειξη της απομόνωσης των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ιρανικής επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης, των Φρουρών της Επανάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Τους είδατε και ακούσατε το γέλιο τους», δήλωσε, σύμφωνα με το Fars, ο στρατηγός Μοχαμέντ Αλί Τζαφάρι, o διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης: «Το μήνυμα αυτής της διαπόμπευσης ήταν η κατάρρευση του προσωπείου σας και η αυξημένη απομόνωση της Αμερικής και αυτό ήταν ένας μεγάλος πολιτικός εξευτελισμός».

«Σε λιγότερα από δύο χρόνια η κυβέρνησή μου έχει πετύχει περισσότερα από σχεδόν κάθε κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας μας», ήταν τα λόγια του Τραμπ που πυροδότησαν γέλια από παριστάμενους στη Γενική Συνέλευση.

Μάλιστα, φαίνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος περίμενε άλλου τύπου αντίδραση από το κοινό, καθώς αρκέστηκε να σχολιάσει γελώντας: «Δεν περίμενα αυτήν την αντίδραση, αλλά εντάξει».

Ο Τραμπ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απομονώσει το ιρανικό καθεστώς», καταγγέλλοντας τη «διεφθαρμένη δικτατορία», σύμφωνα με τον ίδιο, που βρίσκεται στην εξουσία στην Τεχεράνη.

«Να είστε βέβαιοι ότι ο λαός του Ιράν και η περιοχή γελάνε με τους παντελώς ψευδείς και γελοίους ισχυρισμούς σας αλλά δεν μπορείτε να ακούσετε το γέλιο τους από τόσο μακριά. Η Αμερική είναι το σύμβολο της καταπίεσης στον κόσμο. Και οι καταπιεσμένοι και εκείνοι που επιζητούν την ελευθερία ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον της», κατέληξε ο Τζαφάρι.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: