Στα  15 χρόνια σκοπεύει να αυξήσει την ανώτατη ποινή κάθειρξης η κυβέρνηση στην Αυστραλία για το σαμποτάζ σε προϊόντα διατροφής.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον  έκανε αυτή την ανακοίνωση  καθώς το σκάνδαλο με τις φράουλες με βελόνες έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.

Η αστυνομία ερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για βελόνες που έχουν βρεθεί μέσα σε φρούτα. Βελόνες έκαναν αρχικά την εμφάνισή τους σε φράουλες που παρήχθησαν από έναν προμηθευτή στη βόρεια πολιτεία του Κουίνσλαντ αλλά έκτοτε εμφανίστηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας.

Χθες Τρίτη η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε ότι ερευνά περιστατικά που αφορούν ένα μήλο και μια μπανάνα με βελόνες.

Κανένας καταναλωτής δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά μέχρι στιγμής και ένας πρωτοκλασάτος Αυστραλός υπουργός δήλωσε ότι πολλά περιστατικά πιθανόν να αποδειχτούν φάρσες.

Ωστόσο, καθώς η ζήτηση για τα συγκεκριμένα φρούτα έχει μειωθεί σημαντικά, οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποχρεωθεί να πετάξουν τα προϊόντα τους προκαλώντας έτσι πλήγμα σε μια βιομηχανία αξίας 115,84 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ο Μόρισον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να αυξήσει την ανώτατη ποινή κάθειρξης από δέκα σε 15 χρόνια για όποιον θα καταδικάζεται για δολιοφθορά σε προϊόντα διατροφής.

Επίσης η κυβέρνηση θα ποινικοποιήσει τις ψευδείς καταγγελίες προτού το κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του αύριο Πέμπτη για δύο εβδομάδες διακοπών, τόνισε ο Μόρισον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Μοιράσου το άρθρο: