Σύνοδος Τουρκίας-Ρωσίας-Γαλλίας-Γερμανίας για την κατάσταση στη Συρία

Η τετραμερής διάσκεψη για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας συνεχίζεται στην Κωνσταντινούπολη μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε σήμερα στο Twitter, ότι η σταθερότητα στην Συρία αποτελεί το κύριο θέμα της ιστορικής τετραμερούς διάσκεψης που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι προσγειώθηκε στην Τουρκία για συνομιλίες με θέμα την Συρία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

“Η σταθερότητα στην Συρία θα αποτρέψει μία νέα ανθρωπιστική καταστροφή και βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρόεδρο Πούτιν, και την καγκελάριο Μέρκελ,” έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν την ανάπτυξη ενός πλαισίου καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά και τον πολιτικό συντονισμό των πρωτοβουλιών για την Συρία.

Παράλληλα, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν την υλοποίηση της συμφωνίας οργάνωσης ουδέτερης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, το οποίο και επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή κατά την οποία η περιοχή συγκλονίζεται από τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος