Αεροσκάφη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, βομβάρδισαν χθες «θέση του στρατού» στην περιοχή αλ Χάρα, νότια της αλ Μπουκάμαλ στη Συρία, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, μετέδωσαν συριακά ΜΜΕ.

Ωστόσο ο στρατός των ΗΠΑ διέψευσε ότι διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Ένας αξιωματικός των δυνάμεων που μάχονται υπέρ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, «πιθανότατα αμερικανικά», έπληξαν θέσεις ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων μεταξύ της αλ Μπουκάμαλ και της ατ Τανφ, καθώς και θέσεις του συριακού στρατού.

Όμως ο ταγματάρχης Τζος Ζακ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), του μικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, διέψευσε την πληροφορία αυτή δηλώνοντας στο Ρόιτερς ότι «κανένα (κράτος) μέλος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν διεξήγαγε πλήγματα κοντά στην αλ Μπουκάμαλ».

Στη Ντέιρ Εζόρ, επαρχία με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζει ο συνασπισμός υπό αμερικανική ηγεσία, και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν παράλληλες, αλλά χωριστές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη, που διαπερνά την επαρχία, ενώ οι ΣΔΔ μάχονται για να εκδιώξουν το ΙΚ από χωριά στην ανατολική όχθη του ποταμού, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: