ΤΙΜΕ: “Πρόσωπο” της χρονιάς όλοι όσοι “έσπασαν τη σιωπή” για σεξουαλική βία

“Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης”, δήλωσε  ο διευθυντής του περιοδικού Time , ανακοινώνοντας αντί για πρόσωπο, κίνημα της χρονιάς.  Πρόκειται για το  #MeToo , “που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2017”, καθώς μέσα από το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης), ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έκαναν δημόσια καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Ουδέποτε μπορούσα να οραματιστώ κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο. Προσπαθούσα να αλλάξω τη δική μου κοινότητα”, δήλωσε στο NBC η Ταράνα Μπερκ που δημιούργησε το hashtag #MeToo. “Αυτό είναι μόλις η αρχή. Δεν είναι απλώς μια στιγμή, είναι ένα κίνημα. Τώρα αρχίζει η δουλειά”.

Το κίνημα ξεκίνησε ως απάντηση στο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ. Ο 65χρονος μεγαλοπαραγωγός των κινηματογραφικών εταιρειών Miramax και The Weinstein Company (TWC) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από τουλάχιστον 30 γυναίκες, μεταξύ αυτών διάσημες ηθοποιοί, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γουίνεθ Πάλτροου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,  ήταν το “πρόσωπο της χρονιάς” 2016 για το Time, που μεταξύ των τεσσάρων επικρατέστερων για τον τίτλο του 2017 επέλεξε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ως “μια από τις προσωπικότητες που σφράγισαν τις εξελίξεις μέσα στο χρόνο που τελειώνει”.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Παραίτηση του επικεφαλής Amazon Studios – Η σχέση με Γουάινσταϊν και το κίνημα «Me Too»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος