Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας του για να εξαγοραστεί η σιωπή της σταρ πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, παραδεχόμενος για πρώτη φορά δημόσια την πληρωμή αυτή και αρνούμενος πως είχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί της πριν από χρόνια.

Σε μια σειρά πρωινών μηνυμάτων του στο Twitter, ο Τραμπ δήλωσε πως επέστρεψε στον δικηγόρο του, τον Μάικλ Κοέν, τα 130.000 δολάρια που ο τελευταίος πλήρωσε στην Ντάνιελς το 2016, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη σιωπή της όσον αφορά τη σχέση μιας νύχτας που φέρεται ότι είχε το 2006 με τον Τραμπ.

«Χρήματα από την εκστρατεία ή χρήματα από συνεισφορές δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο σ’ αυτή τη συναλλαγή», έγραψε ο Τραμπ, κάνοντας μάλιστα ορθογραφικό λάθος στη λέξη «ρόλος» — έγραψε roll αντί για role.

Τα σχόλιά του έγιναν αφού ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος εντάχθηκε τον περασμένο μήνα στη νομική ομάδα του Τραμπ, δήλωσε χθες Τετάρτη πως ο Τραμπ επέστρεψε στον Κοέν τα χρήματα που ο τελευταίος είχε δώσει στην Ντάνιελς ως αντάλλαγμα για τη σιωπή της.

Οι ομοσπονδιακές αρχές είχαν παγιδεύσει τις τηλεφωνικές γραμμές του Μάικλ Κόεν, πριν από την επιδρομή που πραγματοποίησαν στο γραφείο του, στο σπίτι του και σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, υποστηρίζει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Οι επιδρομές αυτές έγιναν τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας που είναι σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη με αφορμή τα χρήματα που φέρεται ότι κατέβαλε ο Κόεν στην Στόρμι Ντάνιελς και αποτελεί παρακλάδι της συνεχιζόμενης έρευνας που ξεκίνησε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ με αντικείμενο την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και αν υπήρξε «αθέμιτη σύμπραξη» μεταξύ της Μόσχας και του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ. Κατηγορία που διαψεύδουν τόσο η Ρωσία όσο και ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί πως ο Τραμπ είχε κάνει ποτέ σεξ με την Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Στόρμι Ντάνιελς.

Ερωτηθείσα για τα τελευταία σχόλια του Τζουλιάνι και του Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε σήμερα στο Fox News πως δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς η υπόθεση συνεχίζεται στα δικαστήρια.

Η Ντάνιελς έχει καταθέσει δύο αγωγές σε βάρος του Τραμπ, μία για να αποδεσμευθεί από μια συμφωνία μη αποκάλυψης, την οποία είχε υπογράψει τον Οκτώβριο του 2016 λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου με αντάλλαγμα τις 130.000 δολάρια, και μια άλλη για δυσφήμιση.

Ερωτηθείς σήμερα για τα μηνύματα του προέδρου στο Twitter, ο δικηγόρος της, ο Μάικλ Αβενάτι, δήλωσε στο MSNBC πως ο πρόεδρος είναι πλέον εκτεθειμένος σε άλλη μια ενδεχόμενη αγωγή για δυσφήμηση.

«Η υπόθεσή μας μόλις έγινε εκθετικά καλύτερη», δήλωσε ο Αβενάτι. «Το θέμα δεν είναι το σεξ .. το θέμα είναι η συγκάλυψη».

Η Ντάνιελς μίλησε για την επαφή που είχε το 2006 με τον Τραμπ σε συνέντευξή της στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS News, η οποία προβλήθηκε τον Μάρτιο.

Ο Αβενάτι έχει δηλώσει πως η εμφάνισή της στην εκπομπή αυτή δεν παραβίασε τη συμφωνία, επειδή ο Τραμπ δεν είχε υπογράψει το συμβόλαιο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: