Παραγωγοί κρέατος της Βραζιλίας, φέρονται να εφοδιάζαν επί χρόνια την εγχώρια αγορά, αλλά και την αγορά σε Ευρώπη και Ασία, με σάπια κρέατα,  υπό τη συγκάλυψη των υγειονομικών αρχών οι οποίες κατηγορούνται για χρηματισμό και διαφθορά.

Το «τεραστίων διαστάσεων» διατροφικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε ύστερα από εφόδους σε ύποπτες μονάδες  παραγωγής κρέατος κατά τις οποίες συνελήφθησαν 30 και πλέον άτομα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος δεν έχει βάλει την Βραζιλία στην μαύρη λίστα των εισαγωγών.

«Η Κομισιόν βρίσκεται στην διαδικασία διασφάλισης ότι όλες οι εμπλεκόμενες εγκαταστάσεις στην υπόθεση διαφθοράς έχουν αποκλειστεί από την εξαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Ενρίκιο Μπρίβιο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια τροφίμων.

Κίνα και Νότια Κορέα ήδη ανέστειλαν τις εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία.

Η Κίνα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βραζιλίας, ανακοίνωσε πως ανέστειλε τις εισαγωγές ως προληπτικό μέτρο.
Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά βοδινό κρέας και πουλερικά.

Γαστρονομικό κάλεσμα σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη και συνδαιτημόνες πρέσβεις,  έστησε ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, για να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι το σκάνδαλο διαφθοράς της βραζιλιάνικης βιομηχανίας κρέατος «δεν απειλεί την υγεία».

Ο ίδιος και οι εκπρόσωποι των ξένων αντιπροσωπειών εμφανίζονται να τρώνε βραζιλιάνικο κρέας.

ΠΗΓΗ:Euronews

ΦΩΤΟ:Associated Press

 

 

Μοιράσου το άρθρο: