Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε μια διπλή επίθεση με στόχο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο Άντεν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ σε αυτή την περιοχή της νότιας Υεμένης τον τελευταίο σχεδόν έναν χρόνο.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από την «Επαρχία Αμπιάν-Άντεν», το ΙΚ υποστηρίζει ότι κτίρια της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων του Άντεν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, «πυρπολήθηκαν».

Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας, η επίθεση έγινε σε δύο στάδια: αρχικά με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το οποίο στοχοθέτησε την αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της ασφάλειας του Άντεν στην είσοδο του αρχηγείου της, και κατόπιν με μια επίθεση εναντίον της έδρας της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων, που βρίσκεται κοντά.

Στη διπλή αυτή επίθεση έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και 18 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: